Kireçlenme Ne İyi Gelir
Kireçlenme, kemiklerin ucunda taraf alan kıkırdak dokunun giderek aşınması ve yıpranması ile ortaya çıhun bir rahatsızlıktır. Zamanla kötü tempoatlar gerçekleşebilir. Kemikler parçalanarak eklem ortamında birikmeye kellelayabilir. Bu pozisyon vücutta iltihabi bir süreci ve sonrasında ağrı ataklarını ortaya çıfamilyar. 40 yaşın üstündeki bireylerde elan çokça görülür. üste ağırbaşlı bastırık hamil olmak kabil kavi fiziksel hareketlerde mevcut insanlarda, elan çokça rastlanmaktadır. Eklem kireçlenmesi, eklem hastalıklarının da asliye nedenlerinden biridir. Kireçlenmeden diz, kalça, boyun, bel ve kelleparmak eklemleri etkilenir. Yaşın artması, aşırı kiloluluk, eklemlerin aşırı yararlanmaı ve genetik yatkınlıklar riski artırır. Eklem Kireçlenmesini Önlemek İçin Tagaddi Önerileri Dolgunca ferah akarsu tüketin. Su, eklemlere dayak sağlamlar. Bu yüzden her zaman en az 8 bardak akarsu yürekmek icap ettiğini unutmayın. Suyun haricinde mazot, kefir, ayran kabil erdemli kalsiyumlu besinler bile, kemik sağlamlığına katkı sağlamlar. Göveri ve yemiş tüketin. Kemik sağlamlığı yürekin, vitamin ve minerallerin tartılı bir şekilde alınması önerilir. Bu yüzden vitamin ve mineral değeri erdemli olan göveri ve meyveleri beslenmenize ekleyin. Yağlı kırmızı et tüketimini azaltın. Kırmızı et tüketimi, hayvani proteinlerin çokça gururı sonucunda idrarla yan yana kalsiyum atımını artırır. Kemik sağlamlığını vikaye etmek yürekin kırmızı et tüketimini azaltın. Bunun adına fasulye, mercimek, bezelye kabil protein bakımından ensesi kalın bakliyatları beslenmenize ekleyin. Yağlı balık tüketimini artırın. Omega 3 bakımından ensesi kalın olan yağlı balıklar, eklem hastalıklarına karşı çok etkilidir. Hamsi, somon, orkinos kabil balık türlerinin tüketimi, kemik sağlamlığını pozitif yönde etkisinde bırakır. Yeşil çay yürekin. Yeşil çay, eklem kireçlenmesinde pozitif etkilere sahiptir. Antioksidan ve anti-inflamatuar etkilere malik evetğu yürekin, kemiklere dayak olabilir. üste kireçlenmeden kaynaklanan ağrılara ve şnöbetkinliğe bile bol hasılat. Kaide kireçlenmesini azaltmak yürekin yemeniz gerekenler; Meydana getirilen mabeyinştırmalara nazaran yemiş ve göveri bakımından ensesi kalın beslenmek, kalça kireçlenmesi riskini azaltır. Bu sebzelerin keskin daşeni diallil disülfitindir. Elma, muz, armut, şeftali, kavun, üzüm ve kuru meyveler, soğan, pırasa ve solukmsak kabil sebzeler kalça kireçlenmesi riskini azaltır.